Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt

Tillgång till bibliotekets digitala resurser utanför GU:s nät

[2017-03-20] Den som befinner sig utanför universitetets nätverk får idag logga in med lånekortsnummer och personnummer för att komma åt universitetsbibliotekets e-resurser, det vill säga digitala tidskrifter, databaser och böcker. Inom kort är det istället x-kontot som används för att komma åt resurserna. Vänd dig till den institution där du har din anknytning om du behöver ett x-konto.

Forskarsnabben: Olika typer av litteratursökningar

[2017-03-16] ForskarSnabben är en serie korta presentationer anordnade av Biomedicinska biblioteket. Vi delar med oss av tips och verktyg som kan underlätta din forskarvardag. Kaffe och fralla finns, ingen föranmälan behövs.

Utställningar på Humanistiska biblioteket

[2017-03-05] I mars öppnar två nya utställningar på Humanistiska biblioteket om fotografer med anknytning till västsverige.

20 minuter för forskare: Nya GUP och Boktryckare Waldemar Zachrissons samling

[2017-03-01] 20-minuter är en serie korta presentationer anordnade av Humanistiska biblioteken. Vi delar med oss av tips och verktyg som kan underlätta din forskarvardag.

Näckrostimmen 7 mars: Berättelser om det förbjudna

[2017-02-28] Om litterära skildringar av kärlek mellan kvinnor under 1900-talets första decennier. Trots att litteraturhistorikerna gjort allt för att osynliggöra saken finns det faktiskt mängder av skildringar av detta kontroversiella motiv i svensk litteratur.

Forskarsnabben: Alerts

[2017-02-17] Ringa in ditt forskningsområde – använd alerts! Alerts kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad på nya artiklar inom ditt forskningsområde. Vi visar hur du sätter upp mail-alerts i PubMed, citeringsalerts i Scopus och ToC-alerts för tidskrifter.

Ny e-bokssamling för folkhälsovetenskap

[2017-02-15] Sedan årsskiftet har universitetsbiblioteket utökat en befintlig e-bokssamling, Oxford Scholarship online, med kollektionen ”Public health and epidemiology”. Denna kollektion innehåller ca 160 titlar inom bland annat folkhälsovetenskap.

Nya Supersök - nytt utseende, samma innehåll

[2017-02-08] Universitetsbiblioteket byter nu det bakomliggande systemet för söktjänsten Supersök. Vi lämnar vårt gamla discoverysystem Summon och går över till det nya systemet Primo.

Forskarsnabben – Altmetrics

[2017-02-06] ForskarSnabben är en serie korta presentationer anordnade av Biomedicinska biblioteket. Vi delar med oss av tips och verktyg som kan underlätta din forskarvardag.

Näckrosprogrammet våren 2017

[2017-02-05] Vårens öppna program innehåller något för alla, varmt välkomna!

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster