Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt

Aktuellt

Registrera 2016 års publikationer i GUP - inför sammanställning av underlag för forskningsanslag

[2017-04-26] Göteborgs universitets fördelning av anslag för forskning och utbildning baseras till viss del på externa medel och publikationer.  Underlaget för publikationer hämtas ur publikationsdatabasen GUP.  För att ingå i kommande budgetårs sammanställning måste publikationer utgivna under 2016 registreras i GUP senast måndag 1:a maj 2017.

ForskarSnabben: Synliggör din forskning

[2017-04-12] Det finns några enkla knep för att synliggöra och koppla din forskning till andras. I ForskarSnabben visar vi på 20 minuter några av de kanaler man kan använda för att underlätta identifiering av dina publikationer och matcha ditt arbete mot andras. Några exempel som tas upp: ORCID, ResearcherID, Researchgate och Google Scholar.

Näckrostimmar och Näckroskvartar i april

[2017-03-27] Välkommen att lyssna på flera intressanta föreläsningar om aktuell forskning på ämnet fotoböcker.

Ändrad inloggning till bibliotekets elektroniska resurser

[2017-03-20] Inom kort förenklar vi inloggningen till bibliotekets databaser, elektroniska tidskrifter och e-böcker. Från 1 april 2017 är det GU-kontot som gäller för att komma åt resurserna hemifrån.

Utställningar på Humanistiska biblioteket

[2017-03-05] I mars öppnar två nya utställningar på Humanistiska biblioteket om fotografer med anknytning till västsverige.

20 minuter för forskare: Nya GUP och Boktryckare Waldemar Zachrissons samling

[2017-03-01] 20-minuter är en serie korta presentationer anordnade av Humanistiska biblioteken. Vi delar med oss av tips och verktyg som kan underlätta din forskarvardag.

Näckrostimmen 7 mars: Berättelser om det förbjudna

[2017-02-28] Om litterära skildringar av kärlek mellan kvinnor under 1900-talets första decennier. Trots att litteraturhistorikerna gjort allt för att osynliggöra saken finns det faktiskt mängder av skildringar av detta kontroversiella motiv i svensk litteratur.

Forskarsnabben: Alerts

[2017-02-17] Ringa in ditt forskningsområde – använd alerts! Alerts kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad på nya artiklar inom ditt forskningsområde. Vi visar hur du sätter upp mail-alerts i PubMed, citeringsalerts i Scopus och ToC-alerts för tidskrifter.

Ny e-bokssamling för folkhälsovetenskap

[2017-02-15] Sedan årsskiftet har universitetsbiblioteket utökat en befintlig e-bokssamling, Oxford Scholarship online, med kollektionen ”Public health and epidemiology”. Denna kollektion innehåller ca 160 titlar inom bland annat folkhälsovetenskap.

Nya Supersök - nytt utseende, samma innehåll

[2017-02-08] Universitetsbiblioteket byter nu det bakomliggande systemet för söktjänsten Supersök. Vi lämnar vårt gamla discoverysystem Summon och går över till det nya systemet Primo.

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster