Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt: Samhällsvetenskapliga biblioteket – nytt bibliotek

Samhällsvetenskapliga biblioteket – nytt bibliotek

Nyhet: 2013-06-13

Kurs- och tidningsbiblioteket stänger den 17 juni för ombyggnation och renovering. Biblioteket öppnar igen den 12 augusti och byter namn till Samhällsvetenskapliga biblioteket.

Under våren startade ombyggnationen och renoveringen av Kurs- och tidningsbiblioteket (KTB). Detta för att ge våra studenter och besökare en bättre studiemiljö och fler arbetsplatser. Till hösten utökar vi servicen på KTB och biblioteket byter namn. Vi flyttar samhällsvetenskaplig service från Centralbiblioteket till det nya Samhällsvetenskapliga biblioteket. Studenterna på de samhällsvetenskapliga institutionerna på Sprängkullsgatan kommer därmed närmare sitt bibliotek.

För att iordningsställa Samhällsvetenskapliga biblioteketet till höstterminen kommer biblioteket att vara stängt från 17 juni till 12 augusti. Vi hänvisar alla besökare till något av våra andra bibliotek vid Göteborgs universitetsbibliotek.

Se bibliotekens öppettider
Läs mer om ombyggnationen

Välkommen tillbaka till hösten och till det nya Samhällsvetenskapliga biblioteket!

Korta fakta om Samhällsvetenskapliga biblioteket
Byggnaden, där Samhällsvetenskapliga biblioteket snart inryms, byggdes och stod klar 1900 som Göteborgs första stadsbibliotek. Under åren 1954-1994 användes byggnaden av Samskolan, Stadsarkiv och Göteborgs museer. 1995 blev den åter ett bibliotek och då ett av Göteborgs universitetsbibliotek. Idag är det universitetsbibliotekets mest besökta bibliotek med över mer än 1600 besökare per dag.

Läs mer om byggnaden och dess historia

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-09-22 13:19

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen