Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt: Göteborgs universitetsbibliotek vann Amypriset 2016

Göteborgs universitetsbibliotek vann Amypriset 2016

Nyhet: 2016-09-22

Lässerviceverksamheten vid Göteborgs universitetsbibliotek tilldelades MTM:s tillgänglighetspris, Amypriset, för sitt arbete med att hjälpa studenter med läsnedsättning att få tillgång till talböcker och annan tillgänglig teknik. Priset delades ut 22 september på Bokmässan av Magnus Larsson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier, MTM.

Charlotta Höckerfors som samordnar arbetet för lässerviceverksamheten på universitetsbiblioteket är mycket glad och stolt för utmärkelsen. 

– Det är förstås jätteroligt att vinna och ett fint erkännande för det arbete vi har lagt ner. Vi har arbetat systematiskt för att nå studenter med läsnedsättning, så att vi kan hjälpa fler att klara sina studier. Till exempel har vi börjat skicka nyhetsbrev till våra registrerade studenter och försöker hitta samarbeten med viktiga nyckelpersoner. Vi märker verkligen vilken skillnad talböcker och tillgänglig teknik gör för våra studenter. Vi får ofta höra ”jag hade inte klarat tentan utan talböckerna”.


Stort grattis till hela lässerviceverksamheten - Charlotta Höckerfors, Elin Nord, Ingrid Skoglund, Susanna Schlehaider, Amanda Pettersson, Erik Holst, Gunnar Oxelqvist, Jacob Hurtig, André Jernung, Mi Nilsson, Louise Bjur, Charlotte Bringh, Katrin Strindevall, Eva Huntington och Ann-Katrin Ek samt Maria Hörnlund (Biblioteket på Institutionen för kulturvård i Mariestad)

 

Juryns motivering

Med stort engagemang ger gruppen högkvalitativ support på talböcker och programvaror vilket underlättar studierna för studenter med läsnedsättning. Gruppen utvecklar verksamheten med ett tydligt användarperspektiv i övertygelsen att tillgång till litteraturen är en central del i utbildningen.

Priset är 20 000 kr. Dessutom får vinnaren dela med sig av sina erfarenheter genom att föreläsa på Svenska Daisykonsortiets konferens den 1 december i Stockholm.

Läs mer om Amypriset.

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-09-22 13:19

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen