Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt: Öppen debatt: Universiteten, staden och kulturarven

Öppen debatt: Universiteten, staden och kulturarven

Nyhet: 2017-04-18

Det byggs i Göteborg, mer än på flera decennier. Även Göteborgs universitet bygger - det byggs om och byggs nytt på flera platser i staden: Medicinareberget, Renströmsparken och vid Handelshögskolan. Sedan ett år har universitetet också en ny strategi för lokalförsörjning som ger riktningen för hur vi utvecklar våra lokaler för verksamheten.

Detta är utgångspunkten för en debatt om hur städer och universitet samplaneras. Vilka olika värden driver den här processen? Kunskap, bildning och offentlighet? Tillväxt och innovation? Integration, stadsliv och jämlikhet? Kulturella minnen och kulturarv? Vad menar vi egentligen med begreppet cityuniversitet? 

Kom, lyssna och delta i debatten mellan stadsarkitekt Björn Siesjö, professor Marie Demker, dekanus för Humanistiska fakulteten, Mårten Tiselius, chef för strategisk fastighetsutveckling vid Göteborgs universitet och arkitekturprofessorn och debattören Claes Caldenby. Debatten är den publika delen av forskningskonferensen Co-curating the city: universities and urban heritage past and future.

Tid: Torsdag 20 april, klockan 18.00-20.00
Plats: Gamla Hovrätten, lokal T302, Olof Wijksgatan 6
Ingen anmälan. 

Välkomna!

Projekt Campus Näckrosen

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-09-22 13:19

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen