Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt: Nyinvigning av Iberoamerikanska samlingen

Nyinvigning av Iberoamerikanska samlingen

Nyhet: 2017-11-13

Den 21 november klockan 16 vill vi på Humanistiska biblioteket fira att Iberoamerikanska samlingen fått ett nytt hem i år och anordnar en nyinvigning så här 78 år efter den ursprungliga.

Det blir:

  • Minital med hispanist- eller amerikanisttema av Ingmar Söhrman, Andrea Castro, Alvaro Foresti, Karolina Enquist Källgren, Maria Clara Medina och Per Cornell
  • Besök av GU-journalen
  • Servering av förfriskningar

Den 25 maj när Campus Linné stängde flyttades den Iberoamerikanske samlingen till Humanistiska biblioteket. Nu är det dags att nyinviga samlingen på sin nya plats.

Den Iberoamerikanska samlingen är en specialsamling med böcker och tidskrifter från och om Spanien, Portugal och Latinamerika. Den ämnesmässiga tyngdpunkten ligger inom samhällsvetenskap på politik och sociala förhållan­den och inom humaniora på historia och litteratur.

Samlingen startades 1939 inom Iberoamerikanska institutet av Nils Hedberg, som byggde upp den genom inköp, donationer och bytesförbindelser med den spansk- och portugisisktalande världen - ett arbete som fortlever. Bland senare donationer märks historikern Magnus Mörners bibliotek. Sedan 2007 är samlingen en del av Göteborgs universitetsbibliotek.

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-09-22 13:19

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen