Göteborgs universitetsbibliotek: Aktuellt: Höstens Näckrosprogram med fokus på kultur

Höstens Näckrosprogram med fokus på kultur

Nyhet: 2018-08-07

Det öppna programmet – Näckrosprogrammet är klart. Höstens program har en spännande blandning av musik, dans och kultur. Alla seminarier har fri entré.

Näckrosprogrammet är ett öppet seminarieprogram som arrangeras av Göteborgs universitetsbibliotek i samarbete med Humanistiska och Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Höstens program fokuserar på kultur.

I september och oktober är musik den gemensamma nämnaren. Först ut är ”Om romerna och deras musik”. Därefter följer ”Blå Tåget – första klass mot framtiden”, om bandet som med sina rötter i proggkulturen i skiftet mellan 1960- och 1970-talet och ungdomsrevolterna 1968 i sin tur kopplar vidare mot november månads program­punkt ”Frikultur! Utominstitutionella scenkonstgrupper intar Göteborg under 1960 och 70-talen”.

Göteborgs scenkonstgrupper är även temat för höstens sista utställning, som tar vid efter jubileumsutställningen KvinnSam 60 år. Vi avrundar i december med ”Ivar Aro­senius – Dioramat över ett konstnärskap”, en återträff med Aroseniusprojektet som besökte oss för snart tre år sedan då projektet startade.

Välkomna till Humanistiska biblioteket i höst!

Läs mer om innehållet: Höstens program

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-09-22 13:19

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen