Göteborgs universitetsbibliotek: Studieplatser på Humanistiska biblioteket

Studieplatser på Humanistiska biblioteket

Läsplatser

På Humanistiska biblioteket finns ca 400 läsplatser. De flesta får användas av vem som helst och kan inte bokas i förväg. Särskilda platser är reserverade för forskare. I läsesalen finns ca 60 platser, i datorsalen finns ytterligare läsplatser. Övriga läsplatser är placerade på plan 6.

Specialläsesal

Universitetsbibliotekets handskrifter och specialsamlingar är tillgängliga för forskning och studier i specialläsesalen på Humanistiska biblioteket. Specialläsesalen finns på plan 7. Utöver bibliotekets allmänna lånevillkor finns särskilda regler för användningen av samlingarna och av specialläsesalen.

Regler för specialläsesalen

Grupprum för studenter vid GU

På plan 6 finns sju bokningsbara grupprum. Du bokar grupprummen med ditt GU-kort upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras. I varje grupprum finns en dator utrustad med Microsoft Office-2000 (Word, Excel, och Power Point). Utskrifter kommer till skrivare i datorsalen.

Bokning

Datorer

I entréhallen finns datorer avsedda för vetenskaplig informationssökning, dessa är tillgängliga för alla. I datorsalen på plan 6 finns 30 datorarbetsplatser (PC) för studenter vid GU. De är utrustade med Microsoft Office-2000 (Word, Excel och Power Point). I datorsalen finns även en dator utrustad med skanner och cd-brännare och en dator för läsning av bibliotekets cd-rom och dvd.

Lässtudio

På plan 6 finns en lässtudio för studenter med läshinder. Lässtudion är utrustad med förstorings- och skärmläsningsprogrammet Supernova, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare.

Läs mer om UB:s lässtudior

Trådlöst nätverk

Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlös nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk i Studenportalen

Kontaktinformation

Humanistiska biblioteket

Box 222, 405 30 GÖTEBORG
Leveransadress: Lundgrensgatan 1, 412 56 GÖTEBORG

Besöksadress:
Renströmsgatan 4

Telefon:
031-786 17 45

Kontaktformulär

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2019-04-16 12:51

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen