Göteborgs universitetsbibliotek: Studieplatser på Humanistiska biblioteket

Studieplatser på Humanistiska biblioteket

Läsplatser
På Humanistiska biblioteket finns ca 400 läsplatser. De flesta får användas av vem som helst och kan inte bokas i förväg. Särskilda platser är reserverade för forskare. I läsesalen finns ca 60 platser, i datorsalen finns ytterligare läsplatser.  Övriga läsplatser är placerade på plan 6.

Grupprum för studenter vid GU
På plan 6 finns sju bokningsbara grupprum. Du bokar grupprummen med ditt GU-kort upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras. I varje grupprum finns en dator utrustad med Microsoft Office-2000 (Word, Excel, och Power Point). Utskrifter kommer till skrivare i datorsalen.

Bokning

Datorer
I entréhallen finns datorer avsedda för vetenskaplig informationssökning, dessa är tillgängliga för alla. I datorsalen på plan 6 finns 30 datorarbetsplatser (PC) för studenter vid GU. De är utrustade med Microsoft Office-2000 (Word, Excel och Power Point). I datorsalen finns även en dator utrustad med skanner och cd-brännare och en dator för läsning av bibliotekets cd-rom och dvd.


Lässtudio
På plan 6 finns en lässtudio för studenter med läshinder. Lässtudion är utrustad med förstorings- och skärmläsningsprogrammet Supernova, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare.

Läs mer om UB:s lässtudior.

Trådlöst nätverk
Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlös nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk i Studenportalen

Kontaktinformation

Humanistiska biblioteket

Box 222, 405 30 GÖTEBORG
Leveransadress: Lundgrensgatan 1, 412 56 GÖTEBORG

Besöksadress:
Renströmsgatan 4

Telefon:
031-786 17 45

Kontaktformulär

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-03-01 15:23

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen