Göteborgs universitetsbibliotek: Lokaler och läsplatser på Ekonomiska biblioteket
Webbkarta

Studieplatser på Ekonomiska biblioteket

Läsplatser
På Ekonomiska biblioteket finns totalt 400 läsplatser. De finns i läsesalen, på balkongerna och på plan 1. Dessa läsplatser får användas av vem som helst och kan inte bokas i förväg. På balkong 3 finns en tyst zon med sju läsplatser. Den tysta zonen ska vara fri från datorer, mobiler och surfplattor.

Grupprum för studenter vid GU
Det finns sju grupprum fördelade på Balkong 1 och 3. Där finns whiteboard och dator utrustad med Internetuppkoppling och Microsoft Office (Word, Excel och Power Point). På plan 1 i biblioteket finns dessutom tre bokningsbara grupparbetsplatser utrustade med varsin dator, och två grupparbetsplatser utan datorer som inte behöver förbokas. Grupprum och grupparbetssplatser kan förbokas med ditt GU-kort upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras.

Bokning

Datorer
Förutom grupprummen finns ett flertal datorer på Plan 1, 3, 4 och 5 som är avsedda för sökning av studierelevant information. Vissa av datorerna är utrustade med Microsoft Office (Word, Excel och Power Point). 

Lässtudio
Ekonomiska biblioteket har en studio speciellt utformad för studenter med läshinder såsom dyslexi och synnedsättningar. Lässtudion ligger på Balkong 1. Där finns två arbetsplatser utrustade med förstoringsprogram, talsyntes, stavningsprogram, skanner och skrivare. Den ena arbetsplatsen har punktskrivare och punktdisplay.

Läs mer om UB:s lässtudior
 

Trådlöst nätverk
Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlös nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk i studentportalen

Exteriörbild, Ekonomiska biblioteket, (c) Göran Olofsson

Kontaktinformation

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2019-04-16 12:48

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen