Göteborgs universitetsbibliotek: Studieplatser

Studieplatser

Läsplatser

På bibliotekets entréplan ligger flera läsesalar med totalt 160 läsplatser. Två mindre läsesalar är avsedda för helt tysta studier och där är inte laptops tillåtna. I den stora läsesalen finns referensexemplar av kurslitteraturen samt en mindre allmän referenssamling. Läsplatserna får användas av vem som helst och kan inte bokas. På plan 5 finns ytterligare 100 arbetsplatser, varav 24 i tyst läsesal och resten i öppen miljö, fördelade runt bord för att underlätta grupparbete. Där finns också 8 mjuka fåtöljer.

Grupprum för studenter vid GU

Det finns sju bokningsbara grupprum på källarplan i biblioteket. I varje grupprum finns whiteboard och nätuppkopplad dator utrustad med Officepaketet (Word, Excel och PowerPoint). På plan 5 finns fyra bokningsbara grupprum. I dessa finns whiteboard men inga datorer. Grupprummen bokas via internet med GU-kortet upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras.

Bokning

Datorer

På plan 1, 2 och 4 finns det cirka 25 datorer avsedda för vetenskaplig informationssökning. 

Lässtudio

Biblioteket har en arbetsplats som är speciellt utformad för studenter med läshinder såsom dyslexi och synnedsättningar. Lässtudion finns på plan 5 och är utrustad med talsyntes, förstoringsprogram, skanner och skrivare. Lässtudion förbokas och nyckel kvitteras ut i lånedisken.

Läs mer om UB:s lässtudior

Trådlöst nätverk

Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlös nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk på Student Portalen

 

Kontaktinformation

Samhällsvetenskapliga biblioteket

Besöksadress:
Vasagatan 2A

Telefon:
031-786 27 20

Kontaktformulär

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2015-08-14 12:30

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen