Göteborgs universitetsbibliotek: Studieplatser

Studieplatser

Läsplatser

På bibliotekets entréplan ligger flera läsesalar med totalt 160 läsplatser. Två mindre läsesalar är avsedda för helt tysta studier och där är inte laptops tillåtna. I den stora läsesalen finns referensexemplar av kurslitteraturen samt en mindre allmän referenssamling. Läsplatserna får användas av vem som helst och kan inte bokas. På plan 5 finns ytterligare 100 arbetsplatser, varav 24 i tyst läsesal och resten i öppen miljö, fördelade runt bord för att underlätta grupparbete. Där finns också 8 mjuka fåtöljer.

Grupprum för studenter vid GU

Det finns sju bokningsbara grupprum på källarplan i biblioteket. I varje grupprum finns whiteboard och nätuppkopplad dator utrustad med Officepaketet (Word, Excel och PowerPoint). På plan 5 finns fyra bokningsbara grupprum. I dessa finns whiteboard men inga datorer. Grupprummen bokas via internet med GU-kortet upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras.

Bokning

Datorer

På plan 2 och 4 finns det ett mindre antal datorer avsedda för vetenskaplig informationssökning.

Lässtudio

Biblioteket har en arbetsplats som är speciellt utformad för studenter med läshinder såsom dyslexi och synnedsättningar. Lässtudion finns på plan 5 och är utrustad med talsyntes, förstoringsprogram, skanner och skrivare. Lässtudion förbokas och nyckel kvitteras ut i lånedisken.

Läs mer om UB:s lässtudior

Trådlöst nätverk

Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlös nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk på Student Portalen

 

Kontaktinformation

Samhällsvetenskapliga biblioteket

Besöksadress:
Vasagatan 2A

Telefon:
031-786 27 20

Kontaktformulär

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2019-04-16 12:43

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen