Göteborgs universitetsbibliotek: Samlingar

Samlingar

På Samhällsvetenskapliga biblioteket finns böcker, kursböcker, tidskrifter och referenslitteratur inom samhällsvetenskap. Biblioteket har också en stor samling svenska dagstidningar på mikrofilm.

Böcker

Samhällsvetenskaplig litteratur från 2012 och framåt finns på plan 5 och är uppställd i ämnesordning. Du kan hämta böckerna själv direkt från hyllan. Äldre böcker inom samhällsvetenskap finns på Humanistiska biblioteket. Exakt hylluppställning kan du se i Supersök.

Till Supersök

Tidskrifter

Tidskrifter inom samhällsvetenskap finns i tidskriftsrummet på plan 5. Alla nummer utom innevarande år lånas ut. Många tidskrifter finns också online.

Sök tidskrifter

Kurslitteratur

På biblioteket finns kurslitteratur inom samhällsvetenskap. Det finns i regel ett referensexemplar per kursbok för läsning inne i biblioteket. Alla kursböcker står på entréplan, uppställda i alfabetisk ordning efter boktitel. Lånetiden är 14 dagar.

Läs mer om lån av kursböcker

Referenslitteratur

I stora läsesalen finns referensexemplar av alla kursböcker samt en allmän referenssamling med bland annat ordböcker och uppslagsverk för att läsas på plats i huset. På plan 4 finns en mindre samling referenslitteratur som hjälp att hitta tidningsartiklar.

Dagstidningar

Samhällsvetenskapliga biblioteket har en stor samling svenska och några utländska dagstidningar på mikrofilm. Mikrofilmerna förvaras på plan 4. Där finns också läsapparater och filmscannrar som kan användas för att skriva ut materialet eller spara det på ett usb-minne.

De största svenska dagstidningarna finns även i pappersform på biblioteket. De sparas i tre månader.

Om hur du hittar dagstidningar

Kontaktinformation

Samhällsvetenskapliga biblioteket

Besöksadress:
Vasagatan 2A

Telefon:
031-786 27 20

Kontaktformulär

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2018-03-21 10:04

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen