Göteborgs universitetsbibliotek: Studieplatser på Pedagogiska biblioteket

Studieplatser på Pedagogiska biblioteket

Läsplatser
På Pedagogiska biblioteket finns det ca 120 sittplatser i den tysta läsesalen, på balkongen och spridda i biblioteket. De vanliga läsplatserna får användas av vem som helst och kan inte bokas.

Grupprum för studenter vid GU
Det finns fyra bokningsbara grupprum i biblioteket.  I varje grupprum finns whiteboard och nätuppkopplad dator utrustad med Officepaketet (Word, Excel och PowerPoint). Grupprummen bokas online med GU-kortet upp till en vecka i förväg. Vid bokningspassets start måste bokningen kvitteras.

Bokning

Datorer
I biblioteket finns ett 30-tal datorer avsedda för vetenskaplig informationssökning. I datorsalen finns ytterligare 14 datorer tillgängliga för ordbehandling, sökning i Supersök, databaser och internet. Datorsalen är öppen för studenter när det inte pågår undervisning där.

Lässtudio
I anslutning till bibliotekets grupprum finns en arbetsplats speciellt utformad för studenter med läshinder såsom dyslexi och synnedsättningar. Lässtudion är utrustad med talsyntes, förstoringsprogram, skanner och skrivare. Lässtudion förbokas och nyckel kvitteras ut i lånedisken.

Läs mer om UB:s lässtudior

Trådlöst nätverk
Studenter vid Göteborgs universitet kan använda sig av trådlöst nätverk på biblioteken.

Läs mer om trådlöst nätverk på studentportalen

Exteriörbild, Pedagogiska biblioteket

Kontaktinformation

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2019-04-16 12:53

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen