Göteborgs universitetsbibliotek: Internationell samverkan

Internationell samverkan

Göteborgs universitetsbibliotek är representerat i en rad internationella biblioteksorgan och nätverk.

IFLA

The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) är den ledande internationella intresseorganisationen för bibliotek, informationsförsörjning och biblioteketsanvändare. UB finns representerat i flera av IFLA:s Standing Committees. Den årliga konferensen, IFLA World Library and Information Congress, hålls av tradition i olika delar av världen. Göteborg var värd för konferensen år 2010.

IFLA

IAML

International Association of Music Libraries, Archives and Documentation Centres (IAML) är en respekterad medlem av det internationella biblioteks- och musiksamfundet. IAML grundades 1951 och har idag cirka 1 700 medlemmar i drygt 40 länder. Nationella föreningar inom IAML finns för närvarande i 25 länder. Svenska musikbiblioteksföreningen är en av de äldsta och grundades 1953. Generalsekreterare i IAML är Pia Shekhter, anställd vid UB. Den årliga kongressen hölls år 2006 i ”Artisten” (Högskolan för scen och musik).

IAML

EBSLG

European Business Schools Librarians’ Group (EBSLG) är ett europeiskt nätverk som består av cheferna från 40 europeiska handelshögskolebibliotek. EBSLG är indelad i tre regionala grupper, som har separata och gemensamma årliga möten.

EBSLG

EAHIL

The European Association for Health Information and Libraries (EAHIL) har mer än 400 medlemmar från 25 europeiska länder. Medlemmarna är bibliotek och olika företag med inriktning mot medicinsk information. 

EAHIL

Fler internationella nätverk

Läs mer om samverkan

Årsberättelse

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2016-02-11 11:45

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen