Göteborgs universitetsbibliotek: Om Supersök

Om Supersök

Supersök är en söktjänst som innehåller största delen av allt material som finns tillgängligt vid Göteborgs universitetsbibliotek.

Vad finns i Supersök?

I Supersök finns 

  • Artiklar ur de e-tidskrifter biblioteket prenumererar på
  • Bibliotekskatalogen GUNDA
  • Publikationsdatabasen GUP
  • Publikationsdatabasen GUPEA
  • KVINNSAM, tvärvetenskaplig databas med genusperspektiv
  • Tidskrifter, både tryckta och elektroniska
  • De flesta databaser som biblioteket prenumererar på

När ska jag använda Supersök?

Använd Supersök för att söka fram en specifik artikel och få tillgång till fulltexten,  eller för att leta litteratur inför uppsatsskrivning. Supersök är ett bra alternativ att starta med för att hitta material eller orientera sig bland bibliotekets tryckta och elektroniska resurser men ersätter inte helt ämnesdatabaserna eller bibliotekskatalogen. Vid mer specialiserade sökningar bör du i första hand använda de ämnesindelade databaserna.

Hur är det med artiklar på svenska?

Referenser till svenska artiklar från databasen Artikelsök är sökbara i Supersök, men för att få träffar från Artikelsök måste du välja "Inkludera material utanför bibliotekets samlingar" när du gjort din sökning. Den svenska artikeldatabasen Mediearkivet finns ännu inte med i Supersök.

Vad är skillnaden mellan Supersök och bibliotekskatalogen?

Supersök är speciellt avsett för att hitta och få länkar till artiklar. I bibliotekskatalogen GUNDA finns böcker, e-böcker, tidskrifter, e-tidskrifter och mycket annat material - men inga artiklar.

Allt som finns i GUNDA är sökbart även i Supersök. GUNDA erbjuder dock mer förfinade sökmöjligheter som till exempel att göra ett indexuppslag på ett författarnamn. Det är också i GUNDA som du ser dina lån och kan förnya lånetiden. Beställa eller köa på tryckta böcker gör du också i bibliotekskatalogen. I Supersöks träfflista ser du om boken finns inne eller ej och vilken hylla du hämtar boken på. Varje träff på tryckt material i Supersöks träfflista länkar in i GUNDA.

Sök i Supersök

Supersök

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2017-03-30 12:18

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen