Samhällsvetenskapliga biblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom samhällsvetenskap. Här finns också svenska och utländska dagstidningar, varav de flesta är åtkomliga på mikrofilm.

Exteriörbild av Samhällsvetenskapliga biblioteket

På Samhällsvetenskapliga biblioteket

Förändrad service på grund av Covid 19

På grund av Covid 19 har biblioteket förändrad service. Studieplatser, datorarbetsplatser och stora läsesalen är tillgängliga men med utglesade platser för att minska risken för smitta. Lässtudios är bokningsbara under bibliotekets öppettider. Mikrofilmsläsarna och dagstidningsdatorn på plan 4 är öppna för besök, men begränsat till max fem personer samtidigt. Grupprummen och studieplatserna på plan 5 är stängda.

Fråga oss i Zoom vardagar 10.00-12.00 och 13.00-15.00

Nu utökar vi öppettiderna i vår digitala informationsdisk. Vi svarar på frågor via Zoom varje vardag kl 10.00-12.00 och 13.00-15.00

Till informationsdisken i Zoom

Om lokalernas tillgänglighet

På baksidan av biblioteket finns en anpassad ingång med ramp. Ring på ringklockan som går till informationsdisken så öppnas dörren av bibliotekets personal. Hiss finns mellan alla bibliotekets våningsplan. Det finns en tillgänglighetsanpassad studieplats med dator på entréplan. Anpassade toaletter finns på alla våningsplan.

Det finns många trösklar på entréplan. Biblioteket har inga ledstråk. Parkering för rörelsehindrade finns på bibliotekets kortsida som vetter mot hörnet Vasagatan/Haga kyrkogata.

Kontakta Samhällsvetenskapliga biblioteket

Loading map

Postadress

Samhällsvetenskapliga biblioteket
Box 607
405 30 Göteborg

Besöksadress

Vasagatan 2A
411 24 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Samhällsvetenskapliga biblioteket

Öppettider höstterminen 2020

Från 31 augusti
Måndag - fredag 09:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag Stängt