Samhällsvetenskapliga biblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom samhällsvetenskap. Här finns också svenska och utländska dagstidningar, varav de flesta är åtkomliga på mikrofilm.

Exteriörbild av Samhällsvetenskapliga biblioteket

På Samhällsvetenskapliga biblioteket

Förändrad service på grund av covid-19

På grund av covid-19 har biblioteket förändrad service. Ett begränsat antal studieplatser är öppna för de studenter som inte har möjlighet att studera hemifrån. Datorarbetsplatser är utglesade för att minska risken för smitta. Grupprummen och de små läsesalarna är stängda. Lässtudio går att boka.

Alla kan besöka biblioteket för att hämta och lämna tillbaka material, samt för att ta del av material som inte får lånas hem. Dagstidningsdatorn och mikrofilmsläsarna är bokingsbara, men begränsade till max fem samtidiga användare.

Vi svarar på dina frågor alla vardagar kl. 10:00–16:00. Kontakta oss på telefon eller genom att fylla i vårt kontaktformulär eller besök vår informationsdisk i Zoom.

Informationsdisk i Zoom

Öppen: vardagar 10:00-15:00.

Zoomlänk: gu-se.zoom.us/j/6259011441

Tider med färre besökare

Det är många besökare hela dagen förutom den sista timmen innan stängning. Det är flest besökare mellan 12-15. Det är lite fler besökare på måndagar och tisdagar. Minst antal besökare på lördagar.

Om lokalernas tillgänglighet

På baksidan av biblioteket finns en anpassad ingång med ramp. Ring på ringklockan som går till informationsdisken så öppnas dörren av bibliotekets personal. Hiss finns mellan alla bibliotekets våningsplan. Det finns en tillgänglighetsanpassad studieplats med dator på entréplan. Anpassade toaletter finns på alla våningsplan.

Det finns många trösklar på entréplan. Biblioteket har inga ledstråk. Parkering för rörelsehindrade finns på bibliotekets kortsida som vetter mot hörnet Vasagatan/Haga kyrkogata.

Kontakta Samhällsvetenskapliga biblioteket

Loading map

Postadress

Samhällsvetenskapliga biblioteket
Box 607
405 30 Göteborg

Besöksadress

Vasagatan 2A
411 24 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Samhällsvetenskapliga biblioteket

Öppettider våren 2021

Från 7 januari
Måndag - fredag 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag Stängt
Avvikande öppettider
Långfredagen, fredag 2 april 10:00 - 16:00
Annandag påsk, måndag 5 april Stängt
Valborgsmässoafton, fredag 30 april 10:00 - 16:00
Första maj, lördag 1 maj Stängt
Kristi himmelfärds dag, torsdag 13 maj Stängt