Samhällsvetenskapliga biblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom samhällsvetenskap. Här finns också svenska och utländska dagstidningar, varav de flesta är åtkomliga på mikrofilm.

Exteriörbild av Samhällsvetenskapliga biblioteket

På Samhällsvetenskapliga biblioteket

Om lokalernas tillgänglighet

På baksidan av biblioteket finns en anpassad ingång med ramp. Ring på ringklockan som går till informationsdisken så öppnas dörren av bibliotekets personal. Hiss finns mellan alla bibliotekets våningsplan. Det finns en tillgänglighetsanpassad studieplats med dator på entréplan. Anpassade toaletter finns på alla våningsplan.

Det finns många trösklar på entréplan. Biblioteket har inga ledstråk. Parkering för rörelsehindrade finns på bibliotekets kortsida som vetter mot hörnet Vasagatan/Haga kyrkogata.

Kontakta Samhällsvetenskapliga biblioteket

Loading map

Postadress

Samhällsvetenskapliga biblioteket
Box 607
405 30 Göteborg

Besöksadress

Vasagatan 2A
411 24 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Samhällsvetenskapliga biblioteket

Förändrade öppettider på grund av coronaviruset

På grund av coronaviruset har Samhällsvetenskapliga biblioteket begränsade öppettider till den 9 juni. Vi svarar på dina frågor per telefon och online alla vardagar kl. 10:00–16:00.

Tillfälliga begränsade öppettider
Måndag - fredag 12:00 - 16:00
Lördag - söndag Stängt

Biblioteket stängt 10 juni - 30 augusti

På grund av byggarbetet med Västlänken som pågår vid Handelshögskolan kommer Samhällsvetenskapliga biblioteket att stängas 10 juni. Under sommaren kommer Biomedicinska biblioteket, Humanistiska biblioteket och Pedagogiska biblioteket ha öppet. Samhällsvetenskapliga biblioteket öppnar igen den 31 augusti.