Tillgång till artiklar från Elsevier

Tjänsten Get it Now ger forskare och anställda vid Göteborgs universitet möjlighet att beställa Elsevier-artiklar direkt till sina e-postadresser.

Artiklarna når du via bibliotekets söktjänst Supersök, bibliotekets databaser samt Google Scholar. Använd din e-postadress från Göteborgs universitet vid beställning så får du artikeln levererad som en PDF-fil direkt till din e-post. De flesta av artiklarna levereras inom några timmar, oftast bara efter några minuter. Beställningar kan göras dygnet runt alla dagar i veckan.

PDF-filen kan användas i 120 dagar och skrivas ut två gånger. Det är inte tillåtet att dela med sig varken av PDF-filen eller pappersutskriften av artikeln till någon annan.

Get it Now-tjänsten fungerar inte för ännu ej publicerade artiklar, så kallade ahead of print. Inte heller för supplement. Du kan istället beställa sådana artiklar via bibliotekets vanliga beställningstjänst.

Om beställning av artiklar

Artikelkopiorna från Elseviers tidskrifter är som alltid kostnadsfria för forskare och anställda.

Så du når artiklar med Get it Now

Tillvägagångssättet för att nå artiklar via Get it Now skiljer sig åt mellan olika söktjänster. Nedan ser du några exempel på tillvägagångssätt i vanliga söktjänster.

I de flesta av våra databaser

1. Sök fram artikeln och öppna den detaljerade visningen.
  2. Klicka på länk-ikonen:
    FIND@GU.
  3. På sidan som öppnar sig väljer du länken:
    Beställ här (endast GU-anställda).
  4. Gå vidare genom att fylla i din GU-mailadress.

Via Supersök

1. Sök efter artikeln.
  2. Ändra sökningen genom att bocka i rutan Inkludera material utanför bibliotekets samlingar bland filtreringsalternativen.
  3. När du ser artikeln i träfflistan klickar du på den grå länken under träffresultatet:
    Ingen fulltext
  4. På sidan som öppnar sig väljer du länken:
    Beställ här (endast GU-anställda).
  5. Gå vidare genom att fylla i din GU-mailadress.

Via Google Scholar

1. Sök fram artikeln.
  2. Klicka på länken vid sidan om artikeln:
    Fulltext@GU
    Om länken inte syns så klickar du på de två högerriktade pilarna under artikeln så visas istället länken:
    SFX@GU
  3. På sidan som öppnar sig väljer du länken:
    Beställ här (endast GU-anställda).
  4. Gå vidare genom att fylla i din GU-mailadress.

Kontakta oss om Get it Now

Kontakta oss om du behöver hjälp med att nå artiklar via tjänsten Get it Now.