Komma åt e-resurser utifrån

Du som är student eller anställd på Göteborgs universitet når databaser, e-tidskrifter och e-böcker även när du är utanför universitetets nätverk. Övriga personer kan inte nå dessa e-resurser utanför biblioteket.

Logga in med ditt GU-konto

Använd ditt GU-konto för att logga in till bibliotekets databaser, elektroniska tidskrifter och e-böcker när du är utanför campus. Inloggningssidan för Göteborgs universitet kommer upp automatiskt när du klickar på en databas eller artikel i bibliotekets söktjänster.

Studenter loggar in med studentkonto, gus-id.
Medarbetare loggar in med x-konto.

Problem med inloggning

Du som är student kan få hjälp med din inloggning i Studentportalen. Där finns svar på vanliga frågor om studentkonton, till exempel hur du gör om du glömt ditt användarnamn eller lösenord. Du som är medarbetare kan själv byta lösenord i Medarbetarportalen.

Till Studentportalen
Till Medarbetarportalen

Om du inte har något GU-konto

Om du har anknytning till Göteborgs universitet men saknar ett GU-konto har du ingen automatisk distansåtkomst till bibliotekets e-resurser.

Ansök om externt studentkonto

Du som är student ska kontakta din kursledare för att få hjälp att ansöka om ett externt studentkonto. Kursledaren kan vända sig till sin institutions behörighetsadministratör eller kontakta Servicecenter för att få hjälp att skapa ett konto. Servicecenter skickar ett meddelande till dig när kontot är klart att hämta.

Ansök om externt forskarkonto

Forskare kan fylla i en ansökan om externt konto i Medarbetarportalen. Lämna in din ansökan till behörighetsansvarig på den institution du har anknytning till.

Till ansökan i Medarbetarportalen

Åtkomst för dig som tillhör allmänheten

Du som tillhör allmänheten har ingen tillgång till e-resurserna utanför biblioteket. Du är istället välkommen in till något av våra bibliotek där du kan använda våra datorer för att komma åt databaser, e-tidskrifter och e-böcker.

Till biblioteken

Kontakta oss om åtkomst till e-resurser