Ekonomiska biblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom ekonomi, kulturgeografi, ekonomisk historia, juridik och statistik. Här finns också samlingar speciellt inriktade på FN och EU.

Exteriörbild av Ekonomiska biblioteket

På Ekonomiska biblioteket

Förändrad service på grund av Covid 19

På grund av Covid 19 har biblioteket förändrad service. Studieplatser, källaren och grupprummen är stängda. Datorarbetsplatser är tillgängliga men med utglesade platser för att minska risken för smitta. Lässtudion är bokningsbar.

Öppet utan bemanning vardagar kl 10–18, lördag 10.00–16.00 för medarbetare och studenter med GU-kort

Biblioteket är obemannat och endast öppet för studenter och medarbetare med GU-kort och pinkod under bibliotekets samtliga öppettider.

Avhämtning av beställda böcker

Det går inte att beställa böcker till Ekonomiska biblioteket. Beställda böcker hämtas ut på något av de andra universitetsbiblioteken som finns tillgängliga i listan när du gör beställningen på webben.

Fråga oss i Zoom vardagar 10.00–12.00 och 13.00–15.00

Nu utökar vi öppettiderna i vår digitala informationsdisk. Vi svarar på frågor via Zoom varje vardag kl 10.00–12.00 och 13.00–15.00

Till informationsdisken i Zoom

Om lokalernas tillgänglighet

Biblioteket ligger i Handelshögskolans lokaler på Vasagatan 1, där alla entréer är tillgänglighetsanpassade. Hiss finns till bibliotekets entréplan, plan 3. Bredvid informationsdisken finns en tillgänglighetsanpassad studieplats. En anpassad toalett finns på bibliotekets entréplan vid ingången.

Det finns inga ledstråk i biblioteket. En trappa går mellan våningsplanen i biblioteket. Kontakta personal för att få tillgång till hiss.

Kontakta Ekonomiska biblioteket

Loading map

Postadress

Ekonomiska biblioteket
Box 670
405 30 Göteborg

Besöksadress

Vasagatan 1
411 24 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Ekonomiska biblioteket

GU-kort krävs för att komma in när biblioteket är öppet. Biblioteket är obemannat.

Öppettider våren 2021

GU-kort krävs för att komma in under öppettiderna.

Från 7 januari
Måndag - fredag 10:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag Stängt