Konstbiblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom konst, konsthantverk, design och foto. Här finns också färgkartor med kulörkoder samt ett urval ur materialbiblioteket Material ConneXion. GU-kort vid Konstnärliga fakulteten krävs för att komma in.

Exteriörbild av Konstbiblioteket

På Konstbiblioteket

Förändrad service på grund av covid-19

På grund av covid-19 har biblioteket förändrad service. Ett begränsat antal studieplatser finns tillgängliga för de studenter som inte har möjlighet att studera hemifrån. Grupprummet och de publika datorarbetsplatserna är stängda.

Öppet endast för besökare med GU-kort kopplade till Konstnärliga fakulteten

Biblioteket är endast öppet för studenter och medarbetare med GU-kort kopplade till Konstnärliga fakulteten. Observera att du måste ha ett giltigt GU-kort med pinkod för att besöka oss. Besök gärna något av våra andra bibliotek när biblioteket är stängt.

Beställa böcker till och från Konstbiblioteket

Eftersom bibliotekets lokaler är stängda för allmänheten går det inte att hämta ut beställda böcker här. Däremot går det bra att beställa de böcker som finns på Konstbiblioteket, och hämta dem på ett av våra andra bibliotek. Närmaste avhämtningsställe är Humanistiska biblioteket.

Gör din beställning och välj avhämtningsställe i Supersök som vanligt.

Om tillgänglighetsanpassningar i lokalerna

Biblioteket ligger en trappa upp, hiss finns i anslutning till entrén. Det finns ingen tillgänglighetsanpassad studieplats med dator, endast två datorer som står på bord i fast ståhöjd.

En trappa går till det andra våningsplanet. Kontakta personal om du behöver hjälp med framplockning av material. Det finns inga ledstråk i biblioteket.

Kontakta Konstbiblioteket

Loading map

Postadress

Konstbiblioteket
Box 131
405 30 Göteborg

Besöksadress

Kristinelundsgatan 6-8
411 37 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Konstbiblioteket

Öppettider sommaren 2021

Från 14 juni till 22 augusti
Måndag - söndag Stängt

Öppettider hösten 2021

Biblioteket är bemannat 12.00-14.00 på vardagar. Övriga öppettider är biblioteket obemannat. GU-kort vid Konstnärliga fakulteten krävs för att komma in.

Från 23 augusti
Måndag - fredag 12:00 - 14:00 Öppet med personal
Måndag - fredag 07:00 - 24:00 Öppet utan personal
Lördag - söndag Stängt