Konstbiblioteket

Biblioteket är stängt för besök på grund av Coronaviruset, men du kan ändå kontakta oss via telefon och kontaktformulär. Biblioteket har böcker och tidskrifter inom konst, konsthantverk, design och foto. Här finns också färgkartor med kulörkoder samt ett urval ur materialbiblioteket Material ConneXion.

Exteriörbild av Konstbiblioteket

På Konstbiblioteket

Om lokalernas tillgänglighet

Biblioteket ligger en trappa upp, hiss finns i anslutning till entrén. Det finns ingen tillgänglighetsanpassad studieplats med dator, endast två datorer som står på bord i fast ståhöjd.

En trappa går till det andra våningsplanet. Kontakta personal om du behöver hjälp med framplockning av material. Det finns inga ledstråk i biblioteket.

Kontakta Konstbiblioteket

Loading map

Postadress

Konstbiblioteket
Box 131
405 30 Göteborg

Besöksadress

Kristinelundsgatan 6-8
411 37 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Konstbiblioteket

Konstbiblioteket stängt för besök till 16 augusti

På grund av coronaviruset är Konstbiblioteket stängt för besök till 16 augusti. Vi svarar på dina frågor per telefon och online alla vardagar kl. 10:00–16:00.

Senaste uppdateringarna om universitetsbibliotekets service

Öppettider höstterminen 2020

Tillgång till biblioteket endast för dig med GU-kort vid Konstnärliga fakulteten.

Från 17 augusti
Måndag - fredag 10:00 - 14:00
Lördag - Söndag Stängt

Meröppet på biblioteket i höst

Konstbiblioteket har meröppet för dig som har GU-kort och är ansluten till Konstnärliga fakulteten. Du har då tillträde till biblioteket från kl 07.00 till 24.00 på vardagar. Avvikelser från dessa utökade öppettider kan förekomma, till exempel vid helgdagar.