Avhandlingar

Avhandlingar är doktoranders examensarbeten. Du hittar avhandlingar i Supersök, Swepub, Libris eller WorldCat.

Hitta avhandlingar på biblioteket

Använd Supersök för att hitta avhandlingar som finns på Göteborgs universitetsbibliotek. Sök på titel eller ämne och filtrera på publikationstypen Avhandlingar.

Avhandlingar från Göteborgs universitet

Om du bara vill hitta avhandlingar från Göteborgs universitet kan du använda publikationsdatabasen Gupea. I Gupea kan du även filtrera sökningen på fakultet och institution.

Till Gupea

Avhandlingar från andra universitet

Om du inte hittar det du letar efter i Supersök kan du använda nationella och internationella söktjänster för att hitta avhandlingar. I söktjänsterna Libris och Swepub hittar du avhandlingar från Sverige i fulltext och referenser till tryckta avhandlingar. Filtrera din sökning på publikationstypen avhandlingar.

Till Libris
Till Swepub

För att hitta avhandlingar som inte finns i de svenska söktjänsterna kan du använda WorldCat. WorldCat är en internationell bibliotekskatalog som innehåller avhandlingar i fulltext och referenser till tryckta avhandlingar som finns på olika bibliotek i världen.

Till WorldCat

Om du inte hittar det du behöver

Om du behöver en avhandling som inte finns på Göteborgs universitetsbibliotek kan du beställa den genom att göra ett fjärrlån.

Om att beställa fjärrlån

Kontakta oss om avhandlingar

Kontakta oss om du har frågor om att hitta avhandlingar eller vill ha sökhjälp.

  • Beskriv din fråga