Noter

Avdelningen för musik och drama på Humanistiska biblioteket har en stor samling tryckta noter inom alla genrer. Använd Supersök för att hitta dem. Du kan också ladda ner noter från bibliotekets databaser och fria resurser på webben.

Hitta tryckta noter

Använd Supersök för att hitta noter som finns på biblioteket. Du kan söka på exempelvis tonsättare, titel eller besättning och filtrera på publikationstypen Noter.

Avdelning för musik och dramatik

På Humanistiska biblioteket finns sedan sommaren 2022 en ny avdelning för musik och dramatik. Avdelningen rymmer en stor notsamling, musiklitteratur, pjäsmanus och studieplatser i anslutning till samlingarna. Avdelningen har en bemannad informationsdisk och telefon med egna öppettider.

Om avdelningen för musik och dramatik

Hitta databaser med nedladdningsbara noter

Du kan använda bibliotekets databaser för att hitta och ladda ner noter. Filtrera databaslistan på materialkategorin Noter för att hitta notdatabaser. Du loggar in med ditt GU-konto om du befinner dig utanför campus.

Databaser med noter

Hitta fritt tillgängliga noter

Det finns många webbplatser där du kan ladda ner noter som är fritt tillgängliga. Musik och teaterbiblioteket i Stockholm har tusentals nedladdningsbara noter i sin bibliotekskatalog och har dessutom samlat länkar till andra webbplatser med fria noter.

Musik och teaterbiblioteket i Stockholm

Om vi inte har noterna du behöver

Om du behöver noter som inte finns på Göteborgs universitetsbibliotek kan du beställa dem genom att göra ett fjärrlån. Välj publikationstypen Musiktryck när du gör din beställning.

Om att beställa fjärrlån

Kontakta oss om noter

Kontakta oss om du behöver hjälp med att hitta noter.

  • Beskriv din fråga