Tidskrifter

Universitetsbiblioteket har tiotusentals tidskrifter i elektronisk och tryckt form. Du hittar tidskrifterna genom att söka på tidskriftsnamn i vår tidskriftslista.

Hitta en tidskrift

Om du känner till namnet på tidskriften kan du söka i vår tidskriftslista. Sök på delar av namnet eller hela tidskriftstiteln. Du får då reda på om tidskriften finns elektroniskt eller i tryckt form på ett bibliotek.

Komma åt elektroniska tidskrifter

Du som är student eller anställd har tillgång till elektroniska tidskrifter genom universitetets nätverk, eller genom att logga in med ditt GU-konto om du befinner dig utanför campus. Alla som besöker universitetsbiblioteket kan använda våra datorer för att komma åt elektroniska tidskrifter.

Om att komma åt e-resurser utanför universitetets nätverk

Hämta eller beställa tryckta tidskrifter

En del av de tryckta tidskrifterna finns i bibliotekens öppna hyllor, tillgängliga för dig att hämta och låna själv.

Äldre tidskriftsnummer finns i stängda magasin. Dessa nummer måste du beställa fram i Supersök. Om du letar efter äldre tidskrifter och inte hittar dem i Supersök kan du använda den inskannade Katalog -1957, eller den tryckta Katalog 58 som finns på Humanistiska biblioteket.

Till Supersök
Till Katalog -1957

Läs och bevaka e-tidskrifter i Browzine

Med tjänsten Browzine kan du söka, läsa, spara och bevaka många av bibliotekets elektroniska tidskrifter. Studenter och anställda vid Göteborgs universitet kommer åt artiklarna i Browzine genom att logga in med sitt GU-konto.

Använd Browzine Web om du vill läsa e-tidskrifterna från din dator. Ladda ner Browzines app om du vill komma åt e-tidskrifterna från din mobil eller surfplatta.

Till Browzine Web
Till Browzine App

Med Browzine kan du:

  • läsa e-tidskrifter i ett format anpassat för olika skärmstorlekar
  • skapa en egen bokhylla med dina favorittidskrifter
  • få notifieringar när nya nummer är tillgängliga
  • göra automatiska exporter till referenshanteringsprogrammet Zotero
  • öppna artiklarna i andra läs- och referenshanteringsprogram

Om vi inte har tidskriften du behöver

Om universitetsbiblioteket inte har den tidskrift du behöver kan du föreslå att vi köper in den. Vi meddelar om vi kan köpa in tidskriften, och när du i så fall kan få tillgång till den.

Om att föreslå inköp

Om du behöver en viss tidskriftsartikel

Om du behöver en viss tidskriftsartikel som inte finns på universitetsbiblioteket kan du beställa en kopia av artikeln. Vi skickar då efter kopian från ett annat bibliotek, och meddelar dig när du kan hämta den.

Om beställning av artiklar

Kontakta oss om tidskrifter

Kontakta oss om du behöver hjälp med tidskrifter.

  • Beskriv din fråga