Göteborgs universitetsbibliotek: Publicera

Vetenskapliga publikationer från universitetet

Göteborgs universitetsbibliotek tillhandahåller två databaser för universitetets vetenskapliga publicering.

I GUP (Göteborgs Universitets Publikationer) registreras referenser till material av författare verksamma vid universitetet. I GUP finns information om universitetets samlade publikationer indelade efter t ex fakultet eller institutioner och även enskilda forskares publikationslistor. Du kan även parallellpublicera artiklar och konferensbidrag (open access). GUP har bra täckning över universitetets produktion från 2004 och framåt.

Till GUP (inloggning krävs)

I GUPEA (Göteborgs Universitets Publikationer - Elektroniskt Arkiv) är en databas för elektronisk publicering. Det är ett fulltextarkiv för avhandlingar och annat vetenskapligt material av författare verksamma vid universitetet. Databasen innehåller även studentuppsatser och en stor samling video- och ljudresurser.

GUPEA är fritt tillgänglig, öppen för allmänheten och sökmotoroptimerad.

Till GUPEA

Universitetsbiblioteket erbjuder instruktioner och guider hur du registrerar eller publicerar i databaserna: använd vänstermenyn för att hitta rätt information. Här finns även information om open access - fri tillgång till forskningsresultat och om Open Journal Systems som används för digital hantering och publicering av några vetenskapliga tidskrifter som universitetet ger ut.

Kontaktinformation

Digitala tjänster

Team för Publicering och bibliometri

Telefon:
031-786 66 71

Kontaktformulär

Följ oss på Twitter

Snabbvägar

Sidansvarig: Webmaster
Sidan uppdaterades: 2016-11-29 14:11

Utskriftsversion

© Göteborgs universitet
Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen