20 minuter för forskare: Innovativa sökmotorer

Tisdag 29 november, kl. 08:15

På senare tid har en rad sökmotorer lanserats som istället för sökord förlitar sig på olika typer av citeringsökningar och AI. Verktygen är till exempel tänkta att kunna ge överblick över ett forskningsområde på ett annat sätt än traditionell sökning med hjälp av sökord. Vid det här tillfället visar vi ett par sådana verktyg och diskuterar hur de kan användas.

Om föreläsningen

Detta evenemang i serien 20 minuter för forskare arrangeras av Samhällsvetenskapliga biblioteken och Team Publicering och bibliometri. Under tjugo minuter tipsar vi om verktyg och tjänster som kan underlätta din forskarvardag.

Tillfället riktar sig främst till anställda och doktorander på IT-fakulteten, Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten, men självklart är forskare och doktorander från andra fakulteter också välkomna.

Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp. Tillfällena kommer inte att filmas.

Om du inte har möjlighet att delta men är intresserad av ämnet, kontakta oss på forskarservice@ub.gu.se så bokar vi gärna separata zoom-inslag för din forskargrupp.

  • Serie: 20 minuter för forskare
  • Evenemangstyp: Webbinarium
  • Målgrupp: Forskare