Invigning av utställning om svenska feministiska tecknade serier

Tisdag 17 maj, kl. 17:00
Humanistiska biblioteket, Malmströmsrummet

Varmt välkomna på invigning av utställningen ”Feministiska svenska tecknade serier - från 1960-talet till idag” på Humanistiska biblioteket. Utställningen är ett samarbete mellan forskningsprojektet Feministiska svenska tecknade serier som medium för politisk aktivism och kritik, och KvinnSam vid Humanistiska biblioteket.

Om invigningen

Anna Nordenstam, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, och projektkollegan Margareta Wallin Wictorin, docent i konst- och bildvetenskap vid Karlstad universitet, har tillsammans med Sanna Hellgren, Karin Henning och Birgitta Andréasson vid KvinnSam/Humanistiska biblioteket tagit fram ett urval av serieskapare och deras verk och sammanställt till en utställning som de hoppas skall bjuda in till både skratt, funderingar och eftertänksamhet.

Linda Börjesson, föreståndare för KvinnSam, inleder och Anna Nordenstam och Margareta Wallin Wictorin berättar om sin forskning i relation till utställningen. Efteråt blir det mingel med bubbel i utställningshallen.

Utställningen pågår fram till 30 september 2022

  • Evenemangstyp: Utställning