Publicera uppsatser och skriftserier i Gupea

Universitetets institutioner publicerar studentuppsatser och skriftserier i Gupea. Genom att kontakta biblioteket kan institutionen starta upp sin publicering.

Om Gupea

Gupea är en universitetsgemensam databas för fulltextpublicering. I Gupea hittar du skriftserier, studentuppsatser, doktorsavhandlingar och annat material av författare verksamma vid universitetet. Innehållet i Gupea är fritt tillgängligt och sökbart i Google, i uppsatser.se och i bibliotekets egen söktjänst Supersök.

Till Gupea

Institutionen publicerar i Gupea

Det är universitetets institutioner som sköter publiceringen av studentuppsatser och skriftserier i Gupea. Du som saknar din uppsats i Gupea ska alltså vända dig till institutionen för att få hjälp.

Starta upp institutionens publicering

Vill institutionen starta upp publicering av studentuppsatser eller skriftserier? Utse en administratör för publiceringen och kontakta universitetsbiblioteket så hjälper vi er att komma igång.

Avtal för elektronisk publicering

Författaren till publikationen ska ge sitt samtycke till publiceringen i Gupea genom att godkänna ett avtal för elektronisk publicering. Institutionen har ansvar för att författaren får ta del av avtalet. Författaren skickar in det godkända avtalet till institutionen.

Kontakta oss om Gupea

Kontakta universitetsbiblioteket om du behöver hjälp med institutionens publicering i Gupea.

  • Telefon: 031 786 66 71


    Beskriv din fråga