Sökhandledning

På biblioteket kan du få hjälp med informationssökning, värdering av källor och referenshantering. Du kan även kontakta oss för digital sökhandledning.

Sökhandledning för studenter

Kontakta oss om du behöver hjälp att söka information till en uppsats eller behöver hitta litteratur inom ett specifikt ämnesområde. Vi hjälper dig att utvärdera och förbättra ditt sökresultat, och lär dig hitta och använda relevanta databaser för ditt ämne. Vi kan också guida dig i referenssystem, till exempel Oxford, Vancouver och APA, och hjälpa dig värdera olika typer av källor.

Besök vår informationsdisk i zoom och berätta vad du behöver hjälp med, eller fyll i vårt kontaktformulär.

Sökhandledning för forskare

Du som är forskare eller doktorand kan kontakta oss för att boka tid för sökhandledning med en bibliotekarie. Vi hjälper dig som vill lära dig mer om informationssökning och dig som vill göra mer komplicerade sökningar eller systematiska litteraturöversikter.

Du kan även kontakta biblioteket för att boka undervisning för dig och dina kollegor. Undervisningen är kostnadsfri.

Kontakta oss

Kontakta oss och berätta vad du behöver hjälp med. Alla våra bibliotek svarar per mejl och på telefon. Beskriv gärna ditt ämne eller frågeställning när du fyller i kontaktformuläret, så kan vi hjälpa dig snabbare.

  • Beskriv din fråga