Biblioteket för musik och dramatik stänger för flytt 26 maj

Biblioteket för musik och dramatik flyttar till Humanistiska biblioteket på Renströmsgatan 4 i slutet på maj. Anledningen till flytten är att hela byggnaden Artisten, där biblioteket ligger, ska evakueras inför bygget av ett nytt hus för den Konstnärliga fakulteten.

Musik och dramatiks nya lokaler

För att välkomna studenter och medarbetare från musik och dramatikbiblioteket kommer tre större rum i fil mot Renströmsparken och tre grupprum på plan 6 att omformas till en ny avdelning för musik och dramatik. Avdelningen ska rymma en stor notsamling, musiklitteratur och pjäsmanus. Precis som idag kommer det att finnas studieplatser, lyssnarplatser, digitalpiano och en informationsdisk i anslutning till samlingarna.

Bibliotekets besökare kommer även att kunna nyttja alla studieplatser och övriga tjänster på Humanistiska biblioteket. I och med flytten kommer musik och dramatik få samma generösa öppettider som Humanistiska biblioteket.

Förberedelser under våren

Redan nu pågår förberedelser för flytten, det kan därför vara lite rörigt i våra lokaler. Visst material som tidskrifter kommer att flyttas successivt under våren.

Stängt i samband med flytt

Biblioteket för musik och dramatik kommer att hålla stängt i två veckor från den 26 maj. Under denna period ska den stora mängden material flyttas. Under perioden 25 maj till 10 juni kan du inte beställa eller material från Biblioteket för musik och dramatiks samlingar.

Välkommen till Humanistiska biblioteket

Från den 13 juni hälsar vi er välkomna till våra nya lokaler på Humanistiska biblioteket. Informationsdisken för musik och dramatik öppnar efter sommaren, den 22 augusti.

Frågor om flytten?

Har du frågor om flytten är du välkommen att kontakta Anna Isaksson, anna.isaksson@ub.gu.se, biträdande bibliotekschef för Humanistiska biblioteket.