Humanistiska biblioteket

Biblioteket har böcker och tidskrifter inom humaniora och kulturvetenskaperna. Här finns också det nationella biblioteket för genusforskning KvinnSam, donerade samlingar och rariteter samt äldre tryck, handskrifter, vardagstryck och ljud- och videoinspelningar.

Exteriörbild av Humanistiska biblioteket

På Humanistiska biblioteket

Förändrad service på grund av Covid 19

På grund av Covid 19 har biblioteket förändrad service. Studieplatser och läsesal är tillgängliga men utglesade för att minska risken för smitta. Grupprum är bokningsbara men med en begränsning på max två personer i ett grupprum. Lässtudion, KB-datorn och specialläsesalen är bokningsbara. De publika datorerna är inte tillgängliga.

Specialläsesal för ömtåligt material

På Humanistiska biblioteket finns en specialläsesal som är avsedd för studier av universitetsbibliotekets mest ömtåliga och värdefulla material. Här kan du läsa handskrifter, specialsamlingar och rariteter. På grund av covid-19 måste du kontakta biblioteket i förväg om du vill använda specialläsesalen.

Om specialläsesalen och öppettider

Om tillgänglighetsanpassningar i lokalerna

Bibliotekets entré är tillgänglighetsanpassad. Tillgänglighetsanpassad studieplats med dator finns i lässtudion. Det finns också ett höj-och sänkbart skrivbord i tysta läsesalen. Hiss finns mellan alla våningsplan.

Mellan hyllorna i de öppna magasinen på plan 5A och 6A kan det vara trångt att komma in med rullstol. Kontakta personal om du behöver hjälp att plocka fram material. Det finns inga ledstråk i biblioteket.

Kontakta Humanistiska biblioteket

Loading map

Postadress

Humanistiska biblioteket
Box 222
405 30 Göteborg

Besöksadress

Renströmsgatan 4
412 55 Göteborg

Leveransadress

Lundgrensgatan 1
412 56 Göteborg

Telefon

  • Beskriv din fråga

Öppettider för Humanistiska biblioteket

Öppet 10.00–16.00 för studenter och forskare med GU-kort. Öppet 14.00–16.00 för alla att hämta beställda böcker och uträtta snabba ärenden.

Höstterminen 2020

Från 14 november
Måndag - lördag 10:00 - 16:00 Öppet för studenter och medarbetare med GU-kort
Måndag - lördag 14:00 - 16:00 Öppet för allmänheten för att uträtta snabba ärenden som att hämta beställda böcker och återlämna lån
Söndag Stängt

Avvikande öppettider

Julveckan
Julafton, 24 december Stängt
Juldagen, 25 december Stängt
Annandag jul, 26 december Stängt

Nyårsveckan
Nyårsafton, 31 december Stängt
Nyårsdagen, 1 januari Stängt
Lördag, 2 januari Stängt

Trettonhelgen
Trettondag jul, 6 januari Stängt