Förändrad service på grund av covid-19

Vi har genomfört ett antal åtgärder för kunna återöppna våra bibliotek på ett smittsäkert sätt. Du som individ har också ett ansvar när du besöker oss. Tänk på att hålla avstånd till andra, och stanna hemma om du är sjuk. Här hittar du uppdaterad information om våra öppettider och biblioteksservice under hösten.

Senast uppdaterad 2020-08-31

Öppettider och service på biblioteken

Alla våra bibliotek är öppna under höstterminen. Öppettiderna är fortsatt något begränsade och några av biblioteken har endast öppet för besökare med GU-kort. Biomedicinska, Samhällsvetenskapliga och Humanistiska biblioteket har öppet för alla.

Studieplatser och läsesalar är tillgängliga på samtliga bibliotek, men med utglesade platser för att minska risken för smittspridning. För aktuella öppettider och uppgifter om antal studieplatser, se bibliotekens egna sidor.

Bibliotek och öppettider

Lässtudior är öppna på alla bibliotek. Grupprummen är endast tillgängliga på Humanistiska biblioteket, och man får vara max två personer i ett grupprum samtidigt. Skrivare finns på alla bibliotek.

Om lässtudior, grupprum och skrivare

Beställa, låna och återlämna på biblioteken

Just nu är det inte möjligt att hämta beställda böcker på de bibliotek som kräver GU-kort för att komma in, eftersom de biblioteken är stängda för allmänheten. Däremot går det bra att beställa från de stängda bibliotekens samlingar, och hämta ut beställningarna på ett av de tre bibliotek som har öppet för alla. Du gör din beställning och väljer avhämtningsställe direkt i Supersök som vanligt.

Ta med ditt GU-kort eller bibliotekskort så att du kan använda våra självbetjäningsautomater när du ska låna på biblioteket. Hämta ut ditt GU-kort på Servicecenter om du är ny student vid Göteborgs universitet.

När du ska lämna tillbaka dina lån är det bra om du använder våra återlämningsautomater. Efter stängningstid kan du återlämna dina lån i bokinkasten som finns utanför Biomedicinska biblioteket och Humanistiska biblioteket.

Var rädda om varandra, stanna hemma vid sjukdom och tänk på att hålla avstånd under ditt biblioteksbesök för att undvika smittspridning.

Använda biblioteket hemifrån

Vi erbjuder sedan tidigare stora delar av vår biblioteksservice online. Som vanligt kommer studenter och anställda åt bibliotekets elektroniska resurser hemifrån genom att logga in. Vi har förstärkt distansservicen ytterligare och erbjuder bland annat informationsdisk, undervisning och evenemang via Zoom. Kontakta oss om du har frågor om våra tjänster och viket stöd biblioteket kan erbjuda.

Tillgängliga tjänster online eller på distans

Tillgängliga material på distans

Om att få tillgång till elektroniskt material hemifrån

Kontakta oss

Alla våra bibliotek svarar på frågor under dagtid, även de bibliotek som inte är öppna för allmänheten. Du hittar kontaktinformation på bibliotekens egna sidor eller fyll i kontaktformuläret här för att få hjälp.

  • Beskriv din fråga