Längre öppettider och fler studieplatser

24 september 2021

I och med att de allmänna råden om att hålla avstånd upphör och universitetet övergår till campusbaserad verksamhet, öppnar även universitetsbiblioteket upp sina lokaler. Bibliotekens öppettider utökas, grupprum öppnas och studieplatserna blir fler. I samband med detta återinförs förseningsavgifter.

Längre öppettider och fler studieplatser

Bibliotekens öppettider utökas från 27 september. Samtidigt öppnas grupprummen för grupparbeten och fler studieplatser blir tillgängliga i biblioteken. Vissa bibliotek har extra öppet för studenter och anställda med GU-kort. Mer information om bibliotekens öppettider hittar du på respektive bibliotekssida.

Våra bibliotek och öppettider

Förseningsavgifter och manuella omlån

För att förhindra smittspridning har biblioteket haft automatiska omlån av lånat material och inte tagit ut förseningsavgifter för exempelvis kursböcker. I samband med att öppettiderna utökas återinför vi förseningsavgifter och manuella omlån. Detta innebär att du nu behöver låna om dina böcker själv i Mina lån.

Tänk på att återlämna eller låna om dina böcker i tid för att undvika förseningsavgifter.

Läs mer om lånetider och omlån

Förhindra spridning av covid-19

Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.

Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör hålla avstånd till andra människor och undvika nära kontakter med personer i riskgrupp.

Läs mer om folkhälsomyndighetens nya allmäna råd

Använda biblioteket hemifrån

Vi erbjuder sedan tidigare stora delar av vår biblioteksservice online. Som vanligt kommer studenter och anställda åt bibliotekets elektroniska resurser hemifrån genom att logga in. Vår förstärkta distansservice fortsätter med bland annat informationsdisk, undervisning och evenemang via Zoom.

Tillgängliga tjänster online eller på distans

Tillgängliga material på distans

Om att få tillgång till elektroniskt material hemifrån

Kontakta oss

Du hittar kontaktinformation på bibliotekens egna sidor eller fyll i kontaktformuläret här för att få hjälp.

  • Beskriv din fråga